Find The Odd One Out Quiz

0
931

1. Iron Box, Mixie, Computer, Gas Stove

a) Iron Box
b) Mixie
c) Computer
d) Gas Stove

Answer – (d) Gas Stove. All others run on electricity.

2. Tortoise, Crab, Frog, Fish

a) Tortoise
b) Crab
c) Frog
d) Fish

Answer – (d) Fish. All others live both on land and water.

3. 13, 17, 23, 63, 71

a) 63
b) 17
c) 13
d) 23

Answer – (a) 63. All other numbers are prime numbers.

4. (64, 83), (100, 121), (16, 25), (36, 49)

a) 64, 83
b) 100, 121
c) 16, 25
d) 36, 49

Answer – (a) 64, 83. In all others the two given numbers are squares of consecutive natural numbers.

5. (9 – 72), (10 – 90), (8 – 56), (11 – 115)

a) 9 – 72
b) 10 – 90
c) 8 – 56
d) 11 – 115

Answer – (d) 11 – 115. In all others second number is a multiple of first number.

6. Jeevan Raksha Padak, Param Vir Chakra, Padma Bhusan, Bharat Ratna

a) Jeevan Raksha Padak
b) Param Vir Chakra
c) Padma Bhusan
d) Bharat Ratna

Answer – (b) Param Vir Chakra. All others are civillian awards.

7. Milk, Ghee, Paneer, Butter

a) Milk
b) Ghee
c) Paneer
d) Butter

Answer – (a) Milk. All others are products of milk.

8. Which word will appear fourth in the dictionary?

a) Solitaire
b) Soliloquy
c) Solitary
d) Solitude

Answer – (d).

9. 7, 8, 12, 20, 37, 62

a) 37
b) 62
c) 12
d) 20

Answer – (d) 20. The sequence is 7 + 12=8, 8 + 22=12, 12 + 32=21, …

10. 1, 8, 27, 65, 125, 216
a) 1
b) 65
c) 125
d) 216

Answer – (b) 65. All others are cubes such as 13=1, 23=8, 33=9, …

11. Select the one which is different from the other three alternatives.

a) 222
b) 10
c) 68
d) 125

Answer – (d) 125.

Hide

12. Select the one which is different from the other three alternatives.

a) 41 – 72
b) 12 – 30
c) 51 – 42
d) 11 – 20

Answer – (a) 41 – 72. In option b), c) and d) the second term 30, 42 and 20 are divisible by the sum of the digit of the first term. For example, in option b) 1 + 2 = 3, 30 is divisible by 3, But in option a) 4 + 1 = 5, 72 is not divisible by 5.

13. Select the one which is different from the other three alternatives.

a) FIK
b) DGI
c) MPR
d) KND

Answer – (d). First letter move 3 step forward and second letter move 2 step forward.

14. Select the one which is different from the other three alternatives.

a) Varanasi
b) Agra
c) Haridwar
d) Allahabad

Answer – (b) Agra.

15. Select the one which is different from the other three alternatives.

a) Phycology : Algae
b) Ornithology : Birds
c) Mycology : Fungi
d) Biology : Botany

Answer – (d) Biology : Botany.

16. Select the one which is different from the other three alternatives.

a) IOU
b) OUG
c) AEI
d) EIO

Answer – (b) OUG.

17. Select the one which is different from the other three alternatives.

a) INSXC
b) MRVBG
c) AFKPU
d) EJOTY

Answer – (b) MRVBG.

18. Select the one which is different from the other three alternatives.

a) Papaya
b) Mango
c) Pomegranate
d) Guava

Answer – (b) Mango.

19. Select the one which is different from the other three alternatives.

a) Hazrat Muhammed
b) Sri Ramakrishna Dev
c) Gautam Buddha
d) Jesus Christ

Answer – (b) Sri Ramakrishna Dev.

20. Select the one which is different from the other three alternatives.

a) 76
b) 64
c) 38
d) 95

Answer – (b) 64.

21. Select the one which is different from the other three alternatives.

a) (114, 57)
b) (38, 144)
c) (95, 152)
d) (76, 133)

Answer – (b) Both are even numbers.

22. Select the one which is different from the other three alternatives.

a) Google
b) Firefox
c) Internet Explorer
d) Chrome

Answer – (a) Google. Google is a search engine while others are internet browsers.

23. Select the one which is different from the other three alternatives.

a) Ally
b) Antagonist
c) Opponent
d) Adversary

Answer – (a) Ally.

24. Select the one which is different from the other three alternatives.

a) Rhombus
b) Diagonal
c) Pentagon
d) Circle

Answer – (d) Circle. All others are made from straight lines.

25. Select the one which is different from the other three alternatives.

a) 234, 342
b) 354, 543
c) 543, 453
d) 243, 432

Answer – (c) 543, 453. In all others, digit at 1st position moves to 3rd position, digit at 2nd position moves to 1st position and digit at 3rd position moves to 2nd position.

Find The Odd One Out Images

download odd one out2 puzzle-751293 snake_odd_one_out_460_0

Like this Article? Subscribe to Our Feed!