Static GK Questions 01.06.2017

      No Comments on Static GK Questions 01.06.2017

1. The Kohala Hydropower Project is in which of the following countries?

Ans : Pakistan

2.Mount Kinabalu is the highest mountain of which of the following countries ?

Ans :Malaysia

3.Kuchipudi, an Indian classical Dance form, belongs to

Ans :Andhra Pradesh

4. Sunder Pichai, as the CEO, is successfully running an organisation named as

Ans : Google

5.Which company has launched a new social deposit scheme called ‘Hrudaya’?

Ans :ESAF Microfinance

6. ‘Open Market Operation’ is a part of

Ans :Credit Policy

7. RBI was nationalised on

Ans :1 Jan 1949

8.Finance Commisson is included in________of Indian Constitution.

Ans :Article 280

9.Securities and Exchange Board of India (SEBI) is related to ———-

Ans : Share Market

10. RRBs were established on————

Ans : 26 Sep 1975

gktoday:

  • static gk 2017
  • static gk gktoday

Leave a Reply

Your email address will not be published.