Which Bank launched the “mobile only bank” in India

0
206
1). Which Company replace the conventional car key and fob with a smartphone application in 2017?
Answer: Volvo
 
2). U.S. warplanes launched air strikes on February 19, 2016, which place was affected due to this launch?
Answer: Libya
 
3). Who is the Winner of World Press Photo of 2015?
Answer: Warren Richardsen
 
4). The book titled “On My Terms: From the Grassroots to the Corridors of Power” is the autobiography of
Answer: Sharad Power
 
5). India and which of the following country will start negotiations on Economic and Technological Cooperation Agreement (ETCA) in the next few months?
Answer: Sri Lanka
 
6). The Government of India has started the disinvestment process of the current fiscal as the GOI has planned to sell its 11.36% equity shares in the?
Answer: NHPC
 
7). Patanjali Ayurved, which is a Fast-moving consumer goods (FMCG) venture promoted by yoga guru Ramdev will be investing over how much in the current fiscal for setting up six processing units and one Research and development (R&D) center as it follows a turnover of Rs 10,000 crore this year?
Answer: 1150 Crore
 
8). Name the IIT scholar who has won the international award on plant nutrition? Answer. K Ashok Kumar
Answer: Maharashtra
 
9). Which state government has decided to pay 1,272 crore rupees interest on the crop loan taken by farmers from drought-hit areas during 2015-16 Kharif season?
Answer: Maharashtra
 
10). Posting a huge operating loss of 3,100 million Norwegian Krone (around Rs. 2,530 crore) for its Indian telecom business, which company threatened to exit India if it fails to procure spectrum at reasonable rates?
Answer: Telenor
 
11). India has successfully put into orbit its and final navigation satellite called IRNSS-1G with its own rocket.It is?
Answer: Seventh
 
12). Which government has approved five per cent interest subvention to flood-hit traders with effect from 1st April this year?
Answer: Jammu & Kashmir
 
13). Name the bank which has launched the “mobile only bank” in India?
Answer: DBS Bank
 
14). Which note has been named the banknote of the year for 2015 by the International Bank Note Society?
Answer: New Zealand’s five-dollar
 
15). The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Narendra Modi has given its ex-post facto approval for the Memorandum of Understanding (MoU) between Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI) and the Insurance Authority of?
Answer: UAE
 
16). The Indian economy is likely to maintain its growth at how much per cent in 2016 and accelerate to how much per cent in 2017 respevtively, led by high urban spending, steady employment and low inflation, according to a United Nations report on Asia-Pacific (UNESCAP)?
Answer: 7.6 per-cent and 7.8 percent
 
17). Who wins 2016 Nelson Mandela Award ?
Answer: Tabassum Adnan
 
18). Name the person who has been appointed as Australia’s Bowling coach?
Answer: Allan Donald
 
19). Which city has been declared as a Smoke-free City while the District Level Coordination Committee on Tobacco Control will soon bring out elaborate guidelines and rules for adherence by the public?
Answer: Kohima, Nagaland
 
20). Name the Judo player who has won the gold at 2016 Commonwealth Judo Championship?
Answer: Garima Chaudhary

Like this Article? Subscribe to Our Feed!